Plantius & Team Film Project

NP

BIOGRAFIE NICOLE PLANTIUS

 

 

 

1973  VENLO

 

Nicole Plantius, is in de gemeente Venlo -1973- geboren en opgegroeid. Ook heeft zij daar op school gezeten, gewoond en gewerkt en zij voelt zich dan ook nog steeds met trots, een stadse vrouw. Op haar 36ste is zij uit de stad Venlo verhuisd naar het rustige dorpje, Heijen in de gemeente Gennep, hier woont zij met haar gezin.

 

WERK STUDIE PRIVÉ

 

Met eerst enige jaren ervaring in het bedrijfsleven groeide zij tot ervaringsdeskundig professional als hulpverlener met inmiddels bijna 30 jaar ervaring op gebied van werk, studie, privé m.b.t. hulpverlening/zorgverlening/Training & Coaching/Specialist in het Autisme Spectrum/MCDD e.a. Psychiatrische problematiek.

Zij heeft een rijke ervaring qua werk en studie, (zie haar cv via menu) daarnaast heeft zij een bewogen levensloop , ze is van ''ver'' gekomen; hier is zij wijzer en sterker uitgekomen. 

U leest in haar Curriculum Vitae naast haar ervaring op gebied van werk en studie, onder andere ook over tal van projecten welke zij organiseerde van bootcamp for kids Make a Wish tot Futureproof en het Film Project en meer. 

 

Tevens blijft zij als SCHRIJVER actief

 

Zij schreef in 2016 haar allereerste boek getiteld ‘Inspiratiebron 1’ een poëzie; een bundel van filosofische citaten en gedichten met een vleugje psychologie.

28-08-2002 werd zij winnaar met het gedicht van de weekGeluk

Zij schreef het scenario betreft haar film project. Verder is Plantius bezig met weer een boek, waar zij de tijd en ruimte voor nodig heeft het verder te schrijven dus dit boek- getiteld; het leven van en met een kind met MCDD- laat nog een tijdje op zich wachten....

 

REIZEN

 

Chili was een van de mooiste reizen van haar leven, van Santiago de Chilé, reisde zij door de Atacama woestijn naar het unieke dorpje Sant Pedro. Chili kent een interessante geschiedenis en cultuur, openhartige mensen en rijk aan natuur en uitzicht; een waar paradijs op aarde. Ook maakte zij met haar gezin prachtige reizen door de Balkan, door afgelegen gebieden in Slovenië, Servië, Bosnië, Albanië en Montenegro. Verder heeft zij gedurende diverse andere rondreizen, een aantal andere landen en streken bezocht. In 2013 heeft zij samen met haar man een enerverende reis gemaakt en met hun Astondoa, (Farniente) gevaren over de Noordzee van Frankrijk, België naar Nederland.

 

PASSIES & INTERESSES

 

Schrijven/Varen/Koken/Politiek/Geschiedenis en Staatsinrichting/ Filosofie/Lezen/Verdieping in het verhaal van een van haar voorvaderen Petrus Plancius, Cartograaf e.a.

 

LEVENSVISIE Nicole Plantius & Quotes Plantius

 

...Ieder kind en mens verdient kansen, maak kinderen en mensen kansrijk...

...Zelfreflectie = zelfinzicht = voor mij de formule om als mens en vrouw, te leren en in beweging te blijven dit combineer ik met mijn realisme, studies, (in)lezen, begrijpen of leren begrijpen en levenslessen/levenservaringen...

...Het gaat om de feiten en ik sta open voor meningen...

...Rechtvaardigheid/Integriteit/Respect en Empathie zijn voor mij een van de sleutelwoorden in het leven...

...Rechtvaardigheid is niet vanzelfsprekend maar wel een kwestie van opkomen voor jezelf en de ander, niet wegkijken voor onrecht...

...Vrijheid is een recht maar niet vanzelfsprekend...

...Gezondheid is niet vanzelfsprekend maar een kwestie van geluk...

...Het roer moet om m.b.t. jeugdzorg en beleid/het hele (zorg) systeem; het moet anders, het kan anders! Ik streef naar een 100% Rechtvaardige EN 100% Professionele jeugdzorg!...

...Volg jouw hart want dat klopt...

 

 

TOEKOMSTWENSEN WERK = #FILM #JEUGDZORG EN #POLITIEK

 

#Eerst nu de focus op het Film Project in wording...

&

#nog meer inzetten met betrekking tot professionalisering Jeugdzorg en Beleid en zelf de politiek ingaan zou een optie kunnen zijn voor Nicole Plantius

 

#Daarnaast hoop ik me ook op politiek niveau in te zetten...voor kinderen EN hun ouders EN gezinnen en samen met en voor hen en andere betrokkenen; een 100 % professionele EN 100 % rechtvaardige jeugdzorg te bereiken..althans, daar pleit ik nu al voor..een moeizame weg want het systeem lijkt de wereld op z'n kop...als ik aan het roer zou staan, ging het roer NU om!

 

Wellness Plantius

Ook kijkt zij uit naar de uitbreiding van haar Health & Relaxing Studio op locatie. Dit is een wensdroom welke zij sinds lange tijd koestert. Waarom? Omdat in haar bewogen levensloop naast studeren en werken en doorzetten bovenal,  ZEN haar op de been heeft gehouden. Zij beseft dat er veel mensen op zoek zijn naar rust en ontspanning maar zij deze rust, ruimte en ZEN niet vinden in hun leven, ook niet in het veeleisende/hectische systeem en zeker ook niet in de veelal druk bezochte sauna's & welness center. Nicole Plantius heeft een uniek aanbod voor de nabije toekomst; een weldadige ZEN-plek, om tot jezelf te komen in een privé setting waar je in alle rust kunt ontladen en opladen en waar je met goede energie en ontspannen weer naar huis zult gaan.

 

WAARMEE MAAKT NICOLE PLANTIUS HET VERSCHIL?

 

Zij is een veelzijdige en ondernemende vrouw met humor. Tevens is zij ruimdenkend, realistisch en oordeelloos. Zij heeft een creatieve open geest en zij schrijft filosofisch en raakt hiermee gevoelige snaren in de positieve zin. Verder is zij gedreven, doelgericht en daadkrachtig. Zij geeft om medemensen. Liefde, respect en gelijkwaardigheid, zijn voor haar belangrijke facetten in het leven. Zij is sensitief en sterk empathisch; kinderen, volwassenen, medemensen....voelen zich veilig, gezien, gehoord en begrepen bij haar.

 

 

 

 

Copyright

NP